Onwettige contracten van Anfi Sales
Krijg uw aankoopbedrag terug!
Timeshare contracten beëindigen
Diverse mogelijkheden - afhankelijk van uw contract
Timeshare annuleren
previous arrow
next arrow
Slider

Timeshare telemarketing

timeshare telemarketing

Timeshare telemarketing, frauduleuze telemarketeers bedriegen mensen elke dag, met behulp van de telefoon als hun wapen.    Deze oplichters bellen gericht ouderen, omdat deze over het algemeen te beleefd zijn om op te hangen. Het is een mythe dat oudere of eenzame slachtoffers alleen het slachtoffer worden, er zijn ook zoveel jongere mensen die in de val gelokt worden door geweldig klinkende aanbiedingen of mooi klinkende timeshare telemarketing agenten, helaas is timeshare telemarketing niet meer weg te denken uit deze maatschappij. Elke dag krijgen we bij Timeshare Alarm e-mails van mensen, die helaas ontdekt hebben dat hun ouders zijn opgelicht door dubieuze bedrijven die een heleboel geld van hen hebben afgenomen. Het gaat veelal over betalingen aan dubieuze wederverkoop bedrijven voor een verkoop die nooit zal plaatsvinden. Het zijn veelal bedrijven die mensen van over de 80 jaar proberen iets te verkopen zonder hen te vertellen de leeftijdsgrens 60 jaar is, en de laatst bekende oplichting komt van nep notarissen, die deze doelgroep verteld dat ze nog belastingen moeten betalen, terwijl deze slachtoffers hun weken al eerder denken te hebben “verkocht” aan andere fraudeurs. Bij veel zwendelpraktijken zijn de ouderen vaker dan andere leeftijdsgroepen het doelwit en vaak ook vrijwel meteen slachtoffer van deze oplichters. Zodra zij eenmaal het slachtoffer zijn geworden, worden ze in de toekomst nog vaker gebeld, omdat het immers makkelijke slachtoffers zijn.  Het is zo “gemakkelijk” voor deze fraudeurs om de gevoelige snaar te raken van ouderen, vooral als het gaat om timeshare, zij vertellen deze “oudere” eigenaar , dat “de schulden overgaan op de kinderen”, “uw kinderen zullen voor altijd blijven zitten met dit lidmaatschap”… enz en dat alleen maar om hen te overtuigen. Ook hier blijkt dat niet alleen bij de gewone verkoop maar ook bij timeshare telemarketing alle registers open gaan om de mensen te bedriegen.

Wat zijn de problemen

Een van de hoofdproblemen die we tegen komen, is dat kinderen eigenlijk nooit echt betrokken zijn bij de timeshare van hun ouders, dit maakt hen een makkelijk doelwit voor deze zogenaamde koude bellers en daarom is timeshare telemarketing een goede mogelijkheid voor deze bedrijven om nog meer mensen te bedriegen. Het belangrijkste advies dat we zouden willen geven, is dat kinderen moeten weten wat de situatie is met betrekking tot de timeshare aankoop van hun ouders en of de ouders met dubieuze bedrijven hebben gesproken. Als de ouders zich zorgen maken over hun timeshare, is immers de afdeling klanten service van het resort waar de timeshare eigendom gekocht is, vaak het enige aanspreekpunt dat er is. Gelukkig zijn er in Nederland ook bedrijven en websites die deze mensen terzijde kunnen staan. In het geval dat u ontdekt dat uw ouders zijn opgelicht middels timeshare telemarketing, dan moet u onmiddellijk actie ondernemen en ervoor zorgen dat er geen betalingen meer worden verricht. Neem contact op met de bank van uw ouders om de credit card te blokkeren en als ze details hebben gekregen kunt u natuurlijk altijd bij de politieaangifte doen van fraude. Afgezien van deze acties kan Timeshare Alarm u helpen, met alle informatie die u nodig hebt over hoe dit te melden en een mogelijk restitutie claim helpen voorbereiden Daarnaast waarschuwen wij met uw hulp ook andere gedupeerden tegen de praktijken van timeshare telemarketing.

Andere tips die helpen om fraude te voorkomen zijn:

  • Unlist uw ouders telefoonnummer zodat oplichters hier niet aan kunnen komen. U kunt overwegen om de vaste lijn te vervangen door een mobiele telefoon, waardoor zwendel oproepen minder frequent zijn.
  • Met uw ouders de mogelijkheden overleggen tot het verkrijgen van online toegang tot uw ouders bank en credit card rekeningen. Hierdoor waakt u over hun financiën vanop afstand.

Wat te doen tegen timeshare telemarketing          timeshare telemarketing bij ouderen

Uw ouders op het hart drukken nooit om nooit een “onmiddellijke ” -beslissing te nemen . Als de persoon zegt dat je de aanbieding onmiddellijk moet nemen omdat u anders een grote kans mist, is het waarschijnlijk oplichterij. Legitieme bedrijven leggen geen druk op en pushen mensen niet om te handelen zonder de tijd nemen om te kijken naar de aanbieding of deze wel zo wel zo goed is, dit gebeurt wel bij timeshare telemarketing ze gebruiken dezelfde technieken als bij de verkoop op het resort.

We weten dat het niet makkelijk is om uw ouders te overtuigen dat ze zijn opgelicht, of ze zijn zo beschaamd over het gebeurde dat ze terughoudend zijn en blijven over hoe ver de fraude gaat of is gegaan. Maar probeer ze te overtuigen dat dit iets is dat moet worden gerapporteerd en moet worden gestopt. Met de informatie die uw ouders kunnen bieden over het bedrijf dat hen opgelicht heeft, de betalingsgegevens en andere informatie kunt u de politie op de hoogte brengen en wij kunnen waarschuwingen plaatsen op onze blog tegen timeshare telemarketing. Het is wellicht te laat om al het betaalde geld te kunnen terug vorderen, maar deze informatie zal ten minste bijdragen om te voorkomen dat anderen ook in deze val stappen en op deze manier geld verliezen.

Wilt u meer informatie over dit item neem dan contact met ons op via : nieuws@timesharealarm.com

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Share Tweet +1 Email
error: